Defender td5

Ik heb sinds een kleine 1000km deze TSL olieversterker in mijn motorolie zitten, en sinds een 500km ook in de Versnellingsbak, transfertransmissie en beide differentielen.

Het gaat hier om een landrover Defender 110 SW td5 uit 2000.Mijn eerste resultaten met deze olie.
(toegevoegd met warme stationair draaiende motor)

Directe afname van het geluid en trillingen, vlotter, soepeler, meer kracht onderin de toerentallen en zeer verbeterde koude start. Nu na 1000 resp. 500km na het toevoegen van tsl merk ik een zeer strakke vlotte koude start met onmiddelijke stabilisatie van het stationair toerental. (minder dan 2s) waar het blok voorheen ongeveer 5 seconden aan het bokken en zoeken was). Ook het acceleratie vermogen lijkt er op vooruit gegaan, het lawaai afgenomen en de klepstoters van de td5 lijken minder hard te ratelen (bekende landrover knikkers in een zinken teil)...Ik kan met deze wagen inmiddels een 5% helling op stationair toerental omhoog rijden zonder het gaspedaal aan te raken en me zorgen te maken over afslaan van de motor. Voorheen kon dit alleen met pijn en moeite in de 1e versnelling. Ook lijkt de gehele aandrijflijn minder lawaai te maken en soepeler te draaien, en de 1e tekenen van brandstof besparing dienen zich aan op lange ritten.

TSL is wat mij betreft een zeer goed additief dat doet wat het beloofd. Alle tekenen van verminderde slijtage, brandstofbesparing, meer kracht en soepeler draaien van het motorblok en gehele aandrijflijn. Ik wil het voorlopig nog even aankijken hoe het gaat, maar de tekenen zijn zeer positief, en ik denk de tsl ook bij de eerstvolgende oliewissel op alle aandrijflijn onderdelen toe te passen.

Jos Marx uit Julianador

  1. nl
€ 0,- Incl. verzendkosten 0
Direct persoonlijk advies? Bel: 030 26 16 201 ma t/m vr 09:00 - 17:00

Delen:

Op werkdagen voor 13:00 besteld, de volgende dag in huis Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 25